Huzurevi Ziyareti İçin Ne Gerekli?

Huzurevi Ziyareti İçin Ne Gerekli?

Huzurevleri 60 yaşın üstünde bireylerin kendilerini daha rahat hissedebilmeleri ve aynı zamanda sosyalleşmelerine olanak tanıyan kuruluşlardır. Bu kuruluşların özel olarak hizmet verdikleri için kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve aynı zamanda özel beslenme programları sayesinde kaliteli bir yaşam sürebilmelerini olanak tanır. Huzurevi ziyareti için ne gerekli diye düşünülebilir. Bu sorunun cevabını valilik izni ve huzurevi müdürünün izni ile birlikte ziyaret yapılabilir olarak cevaplayabiliriz.

Bunun yanı sıra huzurevi ziyareti için ne gerekli kısmında herhangi bir evrak durumu söz konusu değildir. Sadece müdürlüğe yazılmış ve girilmek istenen tarihi belirten bir dilekçe ile başvuru yapmak yeterlidir. Huzurevi içerisinde herhangi bir tanıdık insan yoksa ve ailenizden herhangi bir kişi barınıyor ise bu durumda mutlaka özel izin ile birlikte giriş işlemi yapılabilir.

Dışarıdan Yiyecek Getirmek

Dışarıdan yiyecek ya da içecek getirilmesi tamamı ile yasaklanmış olan huzurevlerinin içerisinde sadece ziyaret ve kısa süreli sosyalleşmeye izin verilir. Huzurevi ziyareti için ne gerekli sorusuna pandemi süresi içerisinde net bir cevap vermek mümkün değildir. Fakat 1 Haziran itibariyle tüm kısıtlamaların kalkması ve huzur ziyarete açılması durumunda sadece bir dilekçe ile başvuru yapmak yeterli olacaktır.

Huzurevleri, hem bayanların hem de erkeklerin belirli bir yaşın üstünde olması ve sosyalleşmesi üzerine kurulmuş olan kuruluşlar olduğu için yapılan ziyaretler oldukça neşeli ve eğlenceli geçecektir. Mevcut beraber konakladıkları kişilerin dışında dışarıdan bireylerin ziyaretleri yaşlıları sevindirir. Bu durum aynı zamanda aile ziyaretleri için de geçerlidir.

Özel Zamanlarda Ziyaretler

Belirlenen gün ve saatlerde ziyaretçiler kendi akrabalarını görmeye gelebilirler. Bunun için 1. dereceden akraba olmak ya da tanıdık olmak yeterli değildir. İsteyen kişi huzurevlerinin belirlemiş olduğu prosedürlere uyarak ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda sürekli olarak ziyaret edilmesi gerekiyor ise aileden olan kişiler bunun için müdürlüğe bir dilekçe ve akraba olduklarını belirten özel evrakları ile başvuru yapabilir.

Bu başvurular sonucunda değerlendirme yapılarak yaşlıların aile bireylerinin istedikleri zaman ziyaret edebilmelerine olanak tanıyan izinler verilir ihtiyaç duyulan her türlü bilgiye İnternet ortamında ulaşmak mümkündür aynı zamanda dilekçe örnekleri yine valilik tarafından ve özel huzurevi ziyareti sırasında müdüriyet tarafından verilebilir

] }

Bir cevap yazın